Известие

Collapse
No announcement yet.

как се почиства вакумен клапан за управление на турбото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как се почиства вакумен клапан за управление на турбото

http://axm-auto.com/prod_img/1190744561_8029039.jpg
    156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Разкапсалова се с отверка(металната капачка),и внимателно ,че са скъпи пръстите...отваряш,със спрейче се прочиства вътре и по обратния ред...
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

доста отдавна бях чел тема за това с картинки но нищо немога да намеря
      156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Comment

И аз я търсих,но не можах да я открия......явно не ровим достатъчно...

Comment

Ииии с картинки

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63668
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            Разкапсалова се с отверка(металната капачка),и внимателно ,че са скъпи пръстите...отваряш,със спрейче се прочиства вътре и по обратния ред...
            Не е с отверка ами с резачки се прерязва металната скоба на най тънкото място. Защото при сглобяването ще ти трябва отново скобата. Ако не се запази скобата..... ще трябва нова или да се лепи, лепенето мен не ме кефи.

Comment

Човека който ми показа как става ,го направи пред очите ми...и не се прерязва нищо....кой както му е удобно..

Comment

Ето ти го клапана.
                http://img818.imageshack.us/slidesho...d=13102010.jpg
                На снимките се вижда къде съм резнал ори скобата и после как с друга скоба стягам оригиналната. Другата скоба е елементарна за направа.

Comment

Варианта ти,колега е чудесен,но по-труден.....примерно човек ако няма подръчните ти ламаринки,инструменти за изрязване също,време-което винаги не стига,да не говорим ,че ти трябва бормашинка,необходимо свредло,винт,гайка и много други Дребни неща,които не всеки човек разполага с тях ........що ги хвърляте хората в джаза,като може това нещо да стане по най-елементарния начин........
                  ...........същността на едно сложно нещо,се дължи на добре подбрани елемнтарни знания......
                  .....успех на колегата....

Comment

последния път като се опитах да го разкапсуловам му счупих единия "мущук" ,така че внимателската...
                    147 JTD

Comment

Само за информация, Пирбург ги внася КОСЕР....
                      И цената е доста надолу от тази в магазините за части за Алфа.......... особено ако си осигурите отстъпка...

И още нещо, ако бобината е "тръгнала" колкото и да чистите все тая.......
                      Някъде бях писал колко ома дава нова и заминала, но в коя тема бешееее.....
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

С колата имаше и един стар клапан и май ще си намеря работа и ще го разглобя.
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                          С колата имаше и един стар клапан и май ще си намеря работа и ще го разглобя.
                          Добре де, има ли някъв проблем колата или само за спорта?
                          Ако няма проблем, може да му почистите само филтърчето.
                          От задната страна на щуцерите, едно правоъгълно или кръгло, зависи коя година е колата.......
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Само за спорта!!!
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                              Варианта ти,колега е чудесен,но по-труден.....примерно човек ако няма подръчните ти ламаринки,инструменти за изрязване също,време-което винаги не стига,да не говорим ,че ти трябва бормашинка,необходимо свредло,винт,гайка и много други Дребни неща,които не всеки човек разполага с тях ........що ги хвърляте хората в джаза,като може това нещо да стане по най-елементарния начин........
                              ...........същността на едно сложно нещо,се дължи на добре подбрани елемнтарни знания......
                              .....успех на колегата....
                              Искаш да ми кажеш, че е по лесно да чоплиш с отверката и да обърнеш скобата А после с какво ще я стиснеш обратно.....
                              Не е казано, че скобата трябва да е такава, аз съм сложил такава защото изглежда по добре......
                              Хора от Фиат форума го направиха със скоба за водно съединение........
                              П.С а този който е тръгнал с пирон и тесла да си ремонтира нещо по колата.... по добре да ходи на сервиз.

Comment

Working...
                              X